About Tony’s

About Tony’s

TONY’s NY CITY BAGELS AMSTERDAM

In het centrum van Amsterdam op de Jodenbreestraat, vlak bij het Waterlooplein en de Stopera, vindt je Tony’s New York City Bagels. Al meer dan 20 jaar lang dé plek om te genieten van de echte classic New York style bagels. Lees onder het genot van een heerlijke kop vers gezette koffie de laatste krant of laat je vermaken door de reuring op straat.

Waar alle hippe instagramable tentjes als onkruid oppoppen door de stad, blijven wij gewoon lekker onszelf. Het enige wat voor ons telt is dat jij geniet van wat wij te bieden hebben. Of dit nou onze authentieke bagels zijn, verse koffie, biologische smoothies, verse sapjes of huisgemaakte lekkernijen zijn: alleen het beste van het beste is voor ons goed genoeg.

Tony’s New York City bagels was de eerste die de echte classic NY City style bagel naar Amsterdam heeft gebracht. De founder, een echt New Yorker, heeft destijds het recept van de bagels zelf vanuit NY City meegenomen naar Amsterdam, wat tot de dag van vandaag nog steeds het recept is wat wordt gebruikt voor de bagels van Tony’s.

Neem een kijkje op ons menu en kom gezellig langs om dit alles zelf te ervaren. Tot snel! 

 

 

 

Het bagel proces

Het bagel proces

Het verschil tussen een bagel en een broodje zit hem in het bakproces. Bagels worden namelijk eerst kort ondergedompeld in kokend water voordat ze in de oven worden gebakken. Dit zorgt voor de typische smaak. Daarnaast kost het maken van een authentieke bagel ongeveer 20 uur. Tegenwoordig sjoemelen steeds meer bakkerijen een
 beetje, door brooddeeg in de vorm van een bagel in de oven te stomen. Hierdoor worden de bagels luchtig, maar dit is niet hoe het hoort. Echte kenners weten dat een bagel heerlijk stevig hoor te zijn, precies zoals wij ze serveren bij Tony’s!

Stap 1

Vormen

“Hoe krijg je nu het gat in de bagel?”
– Door ze met de hand op een specifieke wijze te rollen!
Het deeg wordt feitelijk om de palm van de hand gerold en dan afgescheurd. Er wordt dus gevormd en geportioneerd tegelijkertijd.

Tony'sNYCity_Bagels_Amsterdam_6

 

Tony'sNYCity_Bagels_Amsterdam_2

Stap 2

Rijzen

Na het vormen moeten de bagels eerst nachtje rijzen en koelen. Een goede bagel maken is daarom ook een lang proces.

 

Stap 3

Koken

Door de bagels te dompelen in kokend water krijgt de bagel zijn typische textuur en “bite”. “Chewy” dient een bagel te zijn. Daarnaast trekt de mout in de bagel en zorgt voor meer kleur en glans bij het bakken.

Tonys_Bagels_Amsterdam

 

Tony'sNYCity_Bagels_Amsterdam_7

Stap 4

Bakken

De bagels worden nu eventueel bestrooid met bijvoorbeeld maan- of sesamzaadjes en gaan dan de oven in.

Zo krijg je dus de heerlijke authentieke NY City style bagel!

 

 

Tony’s coffee blend

Tony’s coffee blend

Wist je dat wij onze eigen met zorg samengestelde blend van bonen uit Zuid-Amerika hebben? Deze bonen worden lokaal in Amsterdam-Noord gebrand.
Espresso
Lekker stevige en romige espresso. Met hinten van pure cacao, hazelnoot en kruidigheid van laurier en zoethout. Klein zoetje van karamel en een zachte maar lange afdronk.
Lungo
Diepe ronde doch zachte koffie. Tikje zoet van rood fruit, maar daarentegen ook leuke bitters van pure chocolade met hazelnoot.

Tonys_Bagels_Amsterdam_koffie_2

 

^